Bătălia electorală pentru diaspora | „Țara mea”, prima revistă cu mesaje putiniste și antioccidentale distribuită în comunitățile de români

1
143

Un ziar cu teorii putiniste și antioccidentale care preia teme vechi de pe vremea „referendumului pentru familie” a invadat diaspora românească. Revista este publicată la București și este distribuită gratuit prin „bunăvoința” patronilor de magazine. Unii nici nu știu ce conține.

„Statul ne vrea copiii cu gelozie. Vrea să îi transforme în instrumente docile pentru instalarea secularismului și a agendei lui, inclusiv destrămarea familiei.”

Așa începe primul articol din cea mai nouă revisă de limba română pentru diaspora. „Țara mea” este o publicație distribuită gratuit în majoritatea țărilor cu o populație românească semnificativă.

Publicația este tipărită de un site ultraconservator și ajunge la public prin patroni de mici afaceri, români sau est-europeni. Este un instrument pentru viitoare alegeri, spun politologii. România are în diaspora, conform datelor oficiale, peste 5 milioane de cetățeni.

romania.europalibera.org/

Conform casetei redacționale, revista apare sub egida Familia Ortodoxă și îi are ca autori pe Radu Ursan, Petrișor Peiu, Adrian Pătrușcă, Adrian Cimpoi, Ioana Crețu, Andrei Niculae, Virgiliu Gheorghe și Adrian Popa.

Majoritatea autorilor publică și la site-urile R3media sau Activenews, frecvent restricționate pe rețelele de socializare pentru propagare de informații false.

1 COMENTARIU

  1. Articolele din aceasta publicatie se axeaza pe o tematica ce vrea sa intoarca in timp si sa ne indeaspreasca pe noi, cetatenii romani, sa ne reintoarcem la valorile conservatoare pe care probabil le-am lasat in urma in cautarea progresului. Acesta este un exemplu trist al incercarii de a readuce in discutie tema Referendumului pentru Familie, care a fost respins cativa ani in urma. Nu e momentul pentru a ne indeparta de valorile europene si sa readucem dezbateri vechi in actualitate. Prin distribuirea acestei publicatii se urmareste influentarea parerii publice si trebuie sa ne ferim sa nu le cadem prada.

Lasă un răspuns