AcasăBulgariaCEDO a condamnat Bulgaria pentru încălcarea dreptului de proprietate al regelui Simeon...

CEDO a condamnat Bulgaria pentru încălcarea dreptului de proprietate al regelui Simeon al II-lea

-

Bulgaria a încălcat drepturile ultimului rege al ţării, Simeon al II-lea, interzicându-i exploatarea comercială a terenurilor forestiere care i-au fost restituite, a apreciat Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) într-o decizie adoptată marţi, informează AFP.

În urma sesizării formulate de Simeon al II-lea şi de sora sa, Maria-Luiza Borisova Chrobok, cei şapte judecători ai CEDO au considerat în unanimitate că Bulgaria le-a încălcat dreptul la protejarea proprietăţii şi cel la un proces echitabil.

”Curtea estimează că interdicţia asupra exploatării comerciale a terenurilor forestiere a reclamanţilor este disproporţionată şi le-a fost impusă o sarcină individuală excesivă”, argumentează instanţa europeană.

”Măsurile au fost extraordinare (…), au durat prea mult timp şi nu au putut face obiectul unui control judiciar, ceea ce a antrenat o încălcare”, adaugă CEDO.

Simeon al II-lea a fost rege doar câţiva ani pe vremea când era copil. Născut în 1937, el a acces la tron în anul 1943, după decesul tatălui său, iar în 1946 a părăsit ţara după proclamarea Republicii Bulgaria de către regimul comunist.

/www.agerpres.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bulgaria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura