AcasăBulgaria„Celula foarte serioasa de spioni rusi” in serviciile secrete ale Bulgariei. Premierul...

„Celula foarte serioasa de spioni rusi” in serviciile secrete ale Bulgariei. Premierul anunta o operatiune pentru identificarea acestora

-

Procuratura specializata bulgara a initiat joi o operatiune pentru descoperirea unor agenti din cadrul Agentiei Statale de Securitate Nationala (DANS), serviciul de contraspionaj al Bulgariei, suspectati ca transmit informatii Rusiei, relateaza presa locala citata de agentiile EFE si BTA, citate de Agerpres.

Sefa procuraturii specializate, Valentina Madzarova, a confirmat ca au fost efectuate perchezitii in cadrul respectivului serviciu, fara a da detalii.

Surse din cadrul DANS au semnalat ca operatiunea a fost declansata intrucat aceasta institutie insasi suspecteaza ca are angajati care spioneaza pentru Rusia.

”Investigam in prezent, impreuna cu DANS, o celula foarte serioasa de spioni rusi care a fost formata in Bulgaria si pe care o vedem ca actioneaza in mai multe medii si directii”, a declarat joi premierul Kiril Petkov, inaintea relatarilor despre operatiunea evocata de presa.

”Agentii rusi din Bulgaria actioneaza pentru a nu exista relatii bune intre Sofia si Skopje”, a sustinut Petkov, referindu-se la disputele pe care Bulgaria le are cu Macedonia de Nord in chestiuni istorice si privind limba.

„Celula foarte serioasa de spioni rusi” in serviciile secrete ale Bulgariei. Premierul anunta o operatiune pentru identificarea acestora

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bulgaria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura