Steagul Federației Ruse, arborat în multe localități din Bulgaria. Localnic: „Ne-au invadat în ultimii ani”. Sute de mii de ruși au cumpărat proprietăți în țara vecină

O excursie plăcută de o zi, pentru a mai evada din agitatul București, este în zona Silistra din Bulgaria. Scurta călătorie include și o traversare cu bacul, care te lasă chiar la trecerea în țara vecină. În Silistra se poate vizita cetatea antică Durostorum, Muzeul de Arheologie și faleza de la Dunăre. În zonă se poate ajunge ușor la un complex de chilii creștine timpurii săpate în piatră și la fortăreața otomană Medzhidi Tabia.

Itinerarul trece prin mai multe sate bulgărești foarte asemănătoare cu cele din sudul României. Însă te pun pe gânduri steagurile Federației Ruse arborate la zeci de case.

Anul trecut, când Duma de Stat a Federației Ruse a dezbătut un proiect de lege menit să interzică persoanelor de rang înalt să dețină proprietăți imobiliare în țări ostile, Consulatul General al Rusiei a stabilit că peste 400.000 de ruși dețin aproape 500.000 de proprietăți numai în partea de est a Bulgariei. Iar valoarea proprietăților cumpărate de ruși în Bulgaria, doar în ultimii 10 ani, este de cel puțin 30 de miliarde de leva (15 miliarde de euro).

Citeşte întreaga ştire: Steagul Federației Ruse, arborat în multe localități din Bulgaria. Localnic: „Ne-au invadat în ultimii ani”. Sute de mii de ruși au cumpărat proprietăți în țara vecină

Lasă un răspuns