AcasăBulgariaBulgaria este unul dintre cei mai mari furnizori indirecţi de arme către...

Bulgaria este unul dintre cei mai mari furnizori indirecţi de arme către Ucraina. România şi Polonia ar fi țări de tranzit

-

În timp ce Bulgaria și Ungaria sunt singurele țări din NATO și UE care refuză oficial să trimită ajutor militar Ucrainei, industria bulgară de apărare s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari furnizori indirecți de muniţie către Ucraina, vânzând o cantitate record de arme de la începutul războiului.

Experții estimează că Bulgaria a furnizat până în prezent arme și muniții în valoare de cel puțin 1 miliard de euro Ucrainei prin intermediul unor terţi.

Industria bulgară de armament a avut întotdeauna de câştigat de pe urma conflictelor din zonele în care s-au folosit în mod tradițional sisteme de armament sovietice. Întreprinderile de armament din Bulgaria continua să producă muniție pentru armele de provenienţa sovietică, precizează publicaţia EURACTIV, citând oficiali bulgari din domeniul apărării.

În actualul parlament de la Sofia există trei forțe care se opun trimiterii de arme din Bulgaria în Ucraina: Partidul Socialist Bulgar (BSP), partidul pro-rus Vazrazhdane și, într-o măsură mai mică, partidul fostului prim-ministru interimar Ştefan Yanev.

 

www.defenseromania.ro/bulgaria-este-unul-dintre-cei-mai-mari-furnizori-indirecti-de-arme-catre-ucraina_619168.html

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bulgaria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura