AcasăBulgariaCazul spionajului din Bulgaria: cine erau militarii care transmiteau informaţii şi cu...

Cazul spionajului din Bulgaria: cine erau militarii care transmiteau informaţii şi cu cât erau plătiţi. Ivan Iliev ar fi încercat să fugă, deşi era supravegheat de Poliţia Militară bulgară. Acesta voia să obţină azil politic la Ambasada Rusiei din Sofia

-

Pe 18 martie, serviciile de contrainformaţii ale Bulgariei au arestat un grup de şase bulgari suspecţi de acţiuni de spionaj în favoarea Rusiei, aceştia fiind foşti membri ai Serviciului de Informaţii Militare din Bulgaria.

Autorităţile din Bulgaria au pus cinci dintre cele şase persoane în arest preventiv, pe când cea de-a şasea a fost eliberată pe cauţiune, după ce şi-a recunoscut vina.

Grupul era condus de către Ivan Illiev, cunoscut opiniei publice iniţial drept „Rezidentul”, un fost şef al Serviciului de Informaţii Militare, care fusese în trecut „antrenat” de către Direcţia de Informaţii Militare a Rusiei, în timpul comunismului. Acesta a avut funcţii, după 1989, în Serviciul de Informaţii Militare din Bulgaria şi, după ce s-a pensionat, a ţinut cursuri pentru personalul informaţiilor militare. Soţia acestuia, Galina Iliev, care are cetăţenie dublă (bulgară şi rusă), a fost ofiţer de legătură cu personalul ambasadei Rusiei. Celelalte persoane din grup sunt doi foşti militari şi doi militari activi, unul dintre aceştia deţinând în prezent funcţia de director adjunct de planificare şi management în Ministerul Apărării din Bulgaria, iar altul fiind un militar care a participat în expediţii militare şi a deţinut mai multe poziţii de ataşat militar.

mai mult la   /monitorulapararii.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bulgaria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura