AcasăBulgariaGuvernul bulgar a dat o clădire emblematică din Sofia ca sediu pentru...

Guvernul bulgar a dat o clădire emblematică din Sofia ca sediu pentru procurorii europeni conduși de Laura Codruța Kovesi

-

Procurorii delegați europeni din Bulgaria – instituție condusă la nivel central de Laura Codruța Kovesi – vor avea sediul în fosta clădire a Uniunii Forțelor Democrate (UFD) de pe strada Georghi Sava Rakovski nr. 134 din Sofia, a anunțat ministrul interimar al justiției, Krum Zarkov, transmite agenția Sega citată de Rador.

Uniunea Forțelor Democrate (UFD) este unul dintre primele partide democratice apărute în Bulgaria după căderea comunismului, la fondarea căruia au participat mai multe figuri ale disidenței bulgare. Partidul e văzut ca un simbol al luptei anti-comuniste.

„Este foarte probabil ca, în zilele următoare, adresa Parchetului European în Bulgaria să fie pe Rakovski 134, o clădire destul de cunoscută. aceasta este liberă în prezent și nu va fi nimeni evacuat. Următoarea etapă este angajarea procurorilor europeni delegați, iar astfel aceștia vor avea toate condițiile pentru a acționa independent și de a “trage cortina” asupra unor probleme pe care procuratura bulgară nu a reușit să le rezolve”, a spus Zarkov.

 

Guvernul bulgar a dat o clădire emblematică din Sofia ca sediu pentru procurorii europeni conduși de Laura Codruța Kovesi

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bulgaria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura