AcasăBulgariaScandal uriaş în Bulgaria. Fosta guvernare a lui Borisov, pusă la zid...

Scandal uriaş în Bulgaria. Fosta guvernare a lui Borisov, pusă la zid cu acuzaţii privind taxele de protecţie cerute mediului de afaceri

-

A demarat anchetarea guvernării lui Borisov în parlament, cu accent pus de Comisia parlamentară constituită pe cazuri de corupție la nivel înalt, notează Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, în fața comisiei a depus mărturie latifundiarul Svetoslav Ilciovski, care a vorbit despre extorcări de milioane, șantaj, amenințări și dosare fabricate.

Premierul demisionar, Boiko Borisov, este princuipala ţintă a recentelor dezvăluiri, dar a calificat acuzațiile drept minciuni spuse la comandă și ca răzbunare. Cert este însă că procuratura de la Sofia a anunțat că a demarat verificări în legătură cu declarația lui Ilciovski.

Un alt om de afaceri, Vasil Bojkov, proprietarul companiei Eurofotball, a dat publicităţii documente bancare care dovedesc retrageri de numerar în valoare de aproximativ 30 milioane euro, în decurs de trei ani. Potrivit acestuia, banii au fost plătiţi premierului Borisov și ministrului de finanțe, Goranov, în schimbul reducerii cu 700 de milioane leva, printr-un amendament la Legea jocurilor de noroc, a taxelor datorate fiscului. Mărturiile nu au fost exploatate de procuratură, fiind calificate ca răzbunare din partea unui acuzat, mai arată Europa Liberă.

mai mult la   /universul.net/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bulgaria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura